Inspirerende coaching naar persoonlijk succes

Ruzie, kapotte fiets, deadlines, relatieproblemen, sociale verplichtingen…. Het grootste deel van de bevolking ervaart dagelijks stress. Echter zijn de meeste mensen dit de volgende dag weer vergeten. Blijf je hier toch mee zitten? Dan vergroot de kans dat je later gezondheidsklachten zult ondervinden.

De kleinste dingen in het leven kunnen al een vorm van stress veroorzaken. Op een lange termijn kan die opeenstapeling van stress grote gevolgen hebben.

 

Scheiding

Vaak als men denkt aan stressfactoren denkt men aan grote belangrijke levensgebeurtenissen die een grote impact hebben op het leven, denk hierbij aan een scheiding, verlies van een dierbare,… Uit onderzoek blijkt echter dat niet enkel de grote gebeurtenissen in het leven die voor stress zorgen een negatief effect hebben op onze gezondheid. Ook de kleine stressvolle gebeurtenissen kunnen onze gezondheid beïnvloeden.

 

Belangrijke gevolgen

Ook al is de aanleiding vaak onschuldig, de gevolgen zijn dit niet blijkt uit onderzoek. Wie de kleine dingen die stress veroorzaken niet meteen kan laten rusten, blijkt later meer kans te maken op gezondheidsproblemen dan wie wel in staat is het meteen te laten rusten.

Vaker moeilijkheden

Wie regelmatig met negatieve gevoelens zit door stressoren die zich bv. de dag voordien hebben voorgedaan blijkt tien jaar later vaker aan chronische ziektes te lijden, unctionele problemen te hebben en moeilijkheden te ondervinden bij het uitvoeren van dagelijkse taken.

Het leren (h)erkennen van stress & manieren vinden om hier mee om te gaan om zo je gezondheid in balans te houden is een uitdaging die we samen met jou willen aangaan.

Wil je hierin gecoacht worden door 1 van onze coaches? Laat me een seintje!

Dit artikel is gebaseerd op een artikel van www.demorgen.be