Inspirerende coaching naar persoonlijk succes

De federale maatregelen om het coronavirus af te remmen werden verlengd tot en met 19 april. Dit betekent dat we nog enkele weken binnen moeten blijven. Naast essentiële verplaatsingen is het enkel toegestaan om buiten te komen voor fysieke activiteiten zoals lopen, wandelen en fietsen. Het is belangrijk om regelmatig buiten te gaan en te bewegen. Maar je kan nog meer doen om fit en gezond te blijven. Tofsport, de sportdienst van de stad Leuven, wil gezinnen en senioren ook ‘in hun kot’ laten blijven bewegen. Daarom plaatsen ze drie maal per week voor beide doelgroepen video’s met beweegtips en -oefeningen online.

“Het voorbije jaar organiseerden we al verschillende lessen ‘Spierkracht voor senioren’ ”, vertelt schepen van sport Johan Geleyns. “Met deze wetenschappelijk onderbouwde lessenreeks willen we onze Leuvense senioren fit en vitaal houden, want je verliest bij het ouder worden heel wat van je spierkracht. Het is dan ook belangrijk om te blijven bewegen en je spieren te onderhouden.”

“Nu er geen sportactiviteiten meer kunnen plaatsvinden en iedereen binnen moet blijven, is dat niet voor iedereen eenvoudig. Daarom lanceren we met Tofsport iedere week drie beweegvideo’s voor senioren. Een soort online  vervolg op de lessenreeks ‘Spierkracht voor senioren’.”

“In de video’s legt beweegcoach Maarten Gybels verschillende oefeningen uit. Hij voorziet per oefening makkelijke en moeilijkere varianten, en doet ze ook voor. Zo kan iedereen thuis blijven bewegen. Alle oefeningen zijn wetenschappelijk onderbouwd. Ze hebben als doel om de kracht, stabiliteit en lenigheid van onze senioren te onderhouden en te verbeteren.”

De video’s voor senioren verschijnen iedere maandag, woensdag en vrijdag om 10 uur ’s morgens op de Facebookpagina van Tofsport en op www.tofsport.be/beweegtips/beweegtips-voor-senioren.

Beweegtips voor gezinnen
Niet alleen voor senioren is het belangrijk om te blijven bewegen. Ook voor kinderen is een dagelijkse portie sport en beweging cruciaal. “Er worden online al heel wat tips verspreid om kinderen thuis te laten bewegen. Maar wij moedigen ook aan om als ouder samen met je kind(eren) te bewegen”, zegt schepen Geleyns. “Daarom inspireren we hen graag met oefeningen en spelletjes die ze samen kunnen doen. Door bijvoorbeeld een leuke twist te geven aan spieroefeningen worden deze ook leuk voor de allerkleinsten om mee te doen. Bovendien kan het ervoor zorgen dat de band tussen kind en ouder sterker wordt, want sport heeft een verbindende kracht.”

Ouders met kinderen vinden iedere dinsdag, donderdag en zaterdag om 10 uur nieuwe inspiratie op de Facebookpagina van Tofsport en op www.tofsport.be/beweegtips/voor-gezinnen.”