Inspirerende coaching naar persoonlijk succes

Tijdens de zwangerschap sporten is sterk aan te raden en sterkt je lichaam voor de bevalling alsook voor het lichaamsherstel na de geboorte. Zolang men verantwoord en aan matige sportbeoefening doet wordt de kans op complicaties tijdens de zwangerschap niet verhoogd.

Mogelijke zwangerschapseffecten tijdens het sporten

  • Je hartslag zal wat hoger liggen dan normaal, doordat je via de bloedcirculatie de baby van voldoende zuurstof en voedingsstoffen dient te voorzien.
  • In een latere fase van de zwangerschap zal je baarmoeder tegen je diafragma drukken, waardoor je ademhaling beïnvloed zal worden.
  • Doordat je meer gewicht draagt zal je rug anders belast worden (kan rugklachten tot gevolg hebben) en ook je evenwicht zal veranderen.
  • Tijdens de zwangerschap zullen er enkele hormonale veranderingen plaats vinden in het lichaam, dit kan als gevolg hebben dat de gewrichten iets soepeler zullen zijn. De kans op blessures wordt hierdoor verhoogd let dus goed op tekenen van overbelasting.
  • Het is belangrijk om tijdens de zwangerschap goed gehydrateerd te blijven. Drink dus zeker voldoende voor, tijdens en na de inspanning. Als je dit doet zal het geen kwaad voor de baby kunnen als je in een warmere omgeving sport.
  • Wees voorzichtig met langdurige inspanningen of inspanningen aan hoge intensiteit. Je zal tijdens het sporten glucose verbruiken, en ook je baby zal glucose nodig hebben om te kunnen groeien. Voorzie jezelf dus steeds van de juiste en voldoende energieopname.

 

Wil je hierin gecoacht worden door 1 van onze coaches? Laat me een seintje!

Dit artikel is gebaseerd op een artikel van Philippe Crols op www.sport.be