Inspirerende coaching naar persoonlijk succes

De draad van het normale leven weer kunnen oppikken na het (wel of niet) behalen van een belangrijk doel is niet altijd even makkelijk, zeker niet wanneer je geen ‘what-after’ plan hebt . Je moet er op letten dat je bestemming nog steeds een onderdeel van je leven is & dus niet je hele leven is. Velen zien vaak hun sport, job, studies, de overtollige kilo’s die je eindelijk kwijt bent… als hun leven waardoor slechte resultaten zich mentaal laten doorwegen en waardoor men een negatief zelfbeeld begint te creëren.

Wanneer je doelen stelt is het ontwikkelen van een evenwichtig zelfbeeld belangrijk. Naast je grote droom dus nog andere invullingen in je leven hebben, zodat je op het moment dat je doel ineens wegvalt, minder snel in het zwarte gat zal belanden.

Die ontwikkeling van het zelfbeeld begint al op jonge leeftijd. Het gaat niet alleen om wat je bent: een sporter, een ondernemer, een bediende,… maar des te meer om wie je bent. Je moet ook tijd vrijmaken voor simpele dingen in het leven zoals je familie bezoeken, een wandeling gaan maken, een boek lezen, …

Een voorbeeld uit de sport, de Olympische spelen van 1972 in München. Een 15-jarige Australische zwemster wint daar 5 medailles waarvan 3 gouden. Het meisje hield steeds een knuffelkangoeroe bij zich. Ze had alleen maar een relatie met een knuffel opgebouwd, dat is een teken van tekortkoming in de ontwikkeling. Daarom is het zeer belangrijk om al op jonge leeftijd de ontwikkeling op sociaal en maatschappelijk vlak te stimuleren. Hen hier ruimte in geven zodat ze zelf ontdekken wie ze zijn.

Je kan je doelen niet oneindig uitrekken, op een gegeven moment stopt het en moet je een andere invulling voorzien. Wees op voorhand bewust bezig met een leven na je doel.

Wil je hierin gecoacht worden? Laat me een seintje!

Dit artikel is gebaseerd op een artikel van Wieringa L. Van op nos.nl.