Inspirerende Sportscoaching naar Persoonlijk Succes

Iedereen die succes weet te behalen, kan je ook vertellen over al de momenten dat zij wilde opgeven. Toch blijven ze telkens op zoek gaan naar positiviteit in die moeilijke momenten om zo toch te slagen.

Hier zijn negen manieren om optimistisch te blijven in moeilijke tijden:

 1. Weet dat je waarschijnlijk zal slagen.
  De verleiding om op te geven is het grootst net voor het moment dat je gaat slagen. Wanneer je niet veel druk voelt ben je vaak niet dicht genoeg bij slagen.
 2. Hou het hoofd koel.
  Iedereen heeft weleens van die donkere dagen, het is belangrijk om te begrijpen dat deze dagen essentieel zijn om jezelf of iets belangrijk te ontwikkelen. Niets groeit zonder een maak- of kraakmoment. Inzicht in het feit dat uitdagingen deel uitmaken van groei, geeft je de kalmte om om te gaan met wat normaal een stressvolle tijd zou kunnen zijn. Wanneer er problemen voorkomen, stel dan je team samen om naar het probleem te kijken en om samen een oplossing te bedenken.
 3. Doorsta de stormen.
  Denk eraan, stormen gaan ook voorbij. Omring jezelf met vrienden, mentoren, coaches en personen die je vertellen hoe het is. Sta open voor kritiek, het is de enige weg om jezelf te ontwikkelen. Bouw je emotioneel immuunsysteem op en raak gewend aan extreme hoogtes en dieptepunten.
 4. Geraak over de angst.
  Iedereen heeft momenten van twijfel en angst die meestal gerelateerd zijn aan grote beslissingen. Enkele vragen die hierbij kunnen helpen:

   

  • Wat is het worst-case scenario als X gebeurd?
  • Wat is het meest waarschijnlijke scenario als ik X doe?
  • Wat is het beste scenario als ik X doe?

Wanneer je deze vragen beantwoord, versta je snel dat het “worst-case” scenario onwaarschijnlijk is. Wanneer een erg scenario  opnieuw begint, weet dat je soms een paar keer moet falen voor je succes beleefd.
Het is belangrijk om het beste scenario durven uit te spreken. Focus daarop en ga ervoor, ga over de angst en onderneem actie.

 1. Positiviteit is er altijd.
  Wanneer zaken fout gaan, maakt dat emoties los. Wanneer je financiële problemen hebt, ga je heel je financiën onderzoeken. Doe wat nodig om het hoofd boven water te houden. In elke crisis is er een positieve opportuniteit. Houd je ogen open voor de positieve aspecten die je kunt beheersen
 2. Optimistisch blijven en het vinden van kleine winsten om te vieren tijdens moeilijke periodes is zowel essentieel als waardevol.
  Doe niet alsof alles in orde is. Mensen zijn slim. Ze weten wanneer je niet wint. Communiceer binnen je team en stel strategieplannen op. Vier onderweg de kleine overwinningen en erken fouten. Denk aan het gezegde: Succes heeft duizend vaders terwijl falen een wees is.
 3. Relativeer de dingen.
  In onze rijke geïndustrialiseerde wereld met enorme vrijheid en privilege vergeten we vaak dat onze grootste uitdagingen ergens anders gebeuren op deze aardbol . Het is belangrijk om te beseffen dat veel problemen niet het einde van de wereld zijn.
 4. Maak je vangnet zo klein mogelijk.
  Wanneer je in het onbekende moet springen, heb je de neiging om het te halen.
  De mensen die het niet halen, mislukken meestal omdat ze een te groot vangnet hebben.
 5. Blijf trouw aan de visie.
  Zekerheid in uw visie en doel is de enige manier om die moeilijke overweldigende en wanhopige tijden te doorbreken. Als wat je zelf ziet sterker is dan wat daar echt gebeurt (de uiterlijke visie), zal je slagen. Als wat jij tegen jezelf zegt sterker is dan wat mensen over jou zeggen (de uiterlijke stemmen), zal je de moeilijke tijden overwinnen. Onthoud: alles wat je overkomt staat je niet in de weg, het komt eraan ….

 

 

Dit artikel is gebaseerd op een artikel van Oracles T. op succes.com