Inspirerende coaching naar persoonlijk succes

NIEUW VERHAAL VOOR HET GRANVILLE FACTORY TEAM

Na een Belgisch Kampioenschap, met 2 Belgische kampioenen en een bronzen medaille, was de euforie groot bij het Granville Factory Team. Niet alleen om de bekroning van heel wat sportief werk (al dan niet met een medaille), maar ook omdat een schitterend BK een prachtig afscheidscadeau was voor hun Belgische fietsfabrikant Granville.

De Granville mountainbikes kennen een lange geschiedenis in onze sport en bewezen meer dan eens van grote kwaliteit te zijn. Toch zal Granville in 2018 geen mountainbikes meer verkopen maar alle pijlen richten op hun kwalitatieve (elektrisch aangedreven) stadsfietsen. Binnen hetzelfde huis in Kortenberg zitten immers ook de merken SCOTT en Bergamont die een heel uitgebreide collectie mountainbikes hebben.

 

Een boodschap die teammanager Pascal Loquet reeds enkele maanden terug kreeg en daarop onmiddellijk aan de slag ging. “De voorbije maanden lagen verschillende opties op tafel. Maar na grondig overleg besloten we om een doorstart te maken van het huidige team naar een nieuw team. We kregen van SCOTT Benelux onmiddellijk het vertrouwen om met SCOTT mountainbikes te rijden. Ideaal, want we hadden al een jarenlange een fijne samenwerking met de firma in Kortenberg. Ook de contracten met onze kledijpartner G-SKIN en touroperator TUI werden vlot verlengd. Met MTBCOACH als bijkomende naampartner was het verhaal rond.” verduidelijkt Pascal Loquet die ook nog twee jaar aan boord blijft als teammanager.

 

Maarten Gybels, doet met MTBCOACH een extra financiële inspanning voor het team om de renners nog beter te begeleiden op het vlak van coaching, stages en trainingen. “Dit lijkt ons noodzakelijk om binnen het huidige XCO competitief te blijven. Bovendien wil ik maximaal in onze (internationale) groei investeren” aldus de team coach.

Het team zal via de Cycle-Passion Concept Store met SCOTT materiaal worden ondersteund en zal ook in de winter met sommige renners actief zijn in het veldrijden. “Een internationaal merk als SCOTT zet onze internationale ambities terug in de verf. Want volgend seizoen zullen we terug meer te zien zijn op buitenlandse UCI-wedstrijden, World Cups en de UCI Junior Series.” laat coach Maarten Gybels weten. “Dit betekent niet dat we terug een UCI MTB TEAM worden, want die status bleek in het verleden echt geen meerwaarde voor onze renners en ons concept. We investeren onze middelen liever in de opleiding en begeleiding van onze renners.”

 

We blijven trouw aan onze visie om met een vaste teamcoach onze renners te begeleiden.

“We mikken nu niet alleen op de internationale groei van onze huidige renners, maar brengen ook nieuwe mountainbiketalenten in het team die we op dezelfde manier naar de nationale top willen begeleiden. Belgisch kampioen Lukas Malezsewski en Brent Demaerel schuiven na een succesvol seizoen bij de nieuwelingen door naar de junioren. Belgisch kampioen Niels Vanpol (FUN A) besliste een paar weken geleden om volgend seizoen terug aan te treden bij de beloften (U23), om samen met zijn broer Nick Vanpol hun grenzen te verleggen richting internationale top.” aldus coach Maarten Gybels.

 

We merken dat we in eigen land na al die jaren navolging krijgen en dat komt onze sport alleen maar ten goede. Het is de enige manier om het nationale niveau nog verder op te krikken richting internationale top.

 

Voor ons was er geen twijfel om de jarenlange succesvolle samenwerking op een andere manier verder te willen invullen. De schitterende resultaten van het afgelopen BK zijn opnieuw een bevestiging geweest van de gezamelijke visie waarbij we investeren in de jeugd, werken op een basis van vertrouwen en  samen groeien naar meer professionalisme in de mountainbikesport.” dixit Johan Huygens – CEO SCOTT Benelux

Vanaf volgend seizoen dus geen Granville Factory Team meer maar wel het SCOTT-MTBCOACH RACING TEAM.