Inspirerende coaching naar persoonlijk succes

Ongeacht onze leeftijd, cultuur, geslacht of achtergrond hebben we allemaal één cruciaal ding gemeen: we willen allemaal succesvol zijn. Dit wil niet zeggen dat we allemaal dezelfde zaken willen bereiken. Wat voor de ene een succes is kan voor de andere een mislukking zijn.

Succes gaat niet enkel over het realiseren van ambities of dromen. Het gaat erom hoeveel gedrevenheid, toewijding en overtuiging je geeft tijdens de weg naar het behalen van je ambities. Als we allemaal snel en moeiteloos succes zouden vinden elke keer als je iets wilt, dan zouden we nooit echt ‘succesvol’ worden. Het gaat ten slotte over het overwinnen van obstakels en het ontdekken van wie je echt bent.

Heb je het gevoel dat je de beste versie van jezelf wil zijn en weet je welk gevoel succes bij jou teweeg brengt? Lees dan zeker de 11 volgende stappen tot succes.

  1. Vrees spijt, geen mislukking

Falen is een cruciaal onderdeel om succesvol te worden. Falen brengt je belangrijke levenslessen bij die je anders nooit zult leren. Een voorbeeld dat falen je bij brengt is: veerkrachtiger worden.

2. Als je faalt, wil dit zeggen dat je een stap dichter bij succes bent

Uw mislukkingen zijn de wegwijzers naar uw succes. Elke mislukking die je tegenkomt is een extra les die je hebt geleerd. Elke mislukking is ook een stap dichter bij je succes. Leer falen te beschouwen als een hulpmiddel naar succes.

3. Er valt een les te leren in elke uitdaging en hindernis waarmee je wordt geconfronteerd

Alles wat je tegenkomt in je leven – of het nu goed of slecht is – heeft ons enige wijsheid te bieden. Probeer uit alle zaken lessen te trekken.

4. Kies zelf wie je wilt zijn

Als kind heb je ongetwijfeld de vraag gekregen: ‘Wat wil je later worden als je groot bent’?
Dit is een verkeerde vraag om te stellen. De vraag is niet wat je wilt doen. De vraag is wie je wilt zijn. Welvarend zijn gaat over het leven leiden waarvan je houdt. Dus, identificeer je passies in het leven.

5. Houd de prijs te allen tijde in de gaten

Het leven zit vol afleidingen en als we niet voorzichtig zijn, kunnen we onze focus verliezen op wat we willen. Houd je doelen en wensen te allen tijde voor ogen. Voed het vuur van je passies door erover te praten, dromen, denken en visualiseren zo vaak als je kunt.

6. Omring je met positieve, gelijkgestelde mensen

We zijn slechts zo goed als de mensen waar we ons met omringen. Probeer je te omringen met goeddoeners, motivators, creatieve denkers, supporters en succesvolle mensen die je pad kruisen. Wie weet welke rol zij kunnen spelen in jouw succes.

7. Klaag nooit over iets, tenzij je van plan bent er iets aan te doen

Je rol mag nooit passief zijn. Je bent de maker van je wereld, dus jij moet degene zijn dat de baas is. Dus ben je met iets niet tevreden? Verander het!

8. De meest succesvolle mensen zijn degene die zichzelf het best kennen

Succesvol zijn gaat over het weten wie je bent en welke voetafdruk je op deze wereld zult achterlaten. Neem de tijd om te ontdekken wie je echt bent.

9. Probeer uniek te zijn

Je creativiteit en uniekheid zullen je succesvol maken. Pas jezelf niet aan tegenover andere, kom uit je comfort zone. Succesvol wordt je door de meest ongemakkelijke zaken te doen. Als je geen weerstand ondervind, leef je niet groot genoeg.

10. Word zelfbewust

Wanneer we onszelf bewust worden, nemen we controle over ons eigen levenspad. Negatieve gedachten creëren negatieve, niet-succesvolle mensen. Leer daarom de negatieve gedachten te blokkeren en laat positieve, succesvolle gedachten toe.

11. Leer dankbaar zijn

Als we de balans opmaken van wat we al in ons leven hebben, worden we vaak verrast door de overvloed aan liefde die ons omringt. Een dag die begint en eindigt met dankbaarheid is gegarandeerd een goede dag.

Een laatste ding waar je rekening mee moet houden is het volgende:
Als je uw eigen kansen om te slagen in het leven verwaarloost, dan kan ons onderbewustzijn mentale barrières plaatsen. Dit kan ons verhinderen om ons droomleven te bereiken. Je kunt een angst voor succes overwinnen met zelfhypnose. Dit soort hypnose kan u helpen met verscheidene problemen: Stoppen met uitstellen. Dit leid ertoe dat je belangrijke taken begint te voltooien, wat leid tot het krijgen van vertrouwen. Kortweg ga je minder tijd verspillen en efficiënter werken.

Dit artikel is een samenvatting van: