Inspirerende Sportscoaching naar Persoonlijk Succes

 

 1. Herdenk oude ideeën.
  Een idee heeft vroeger niet gewerkt maar dat wil niet zeggen dat je het niet opnieuw mag proberen. Misschien dat het met de huidige veranderingen en enkele aanpassingen beter zal werken.
 2. Ga langzaam om sneller vooruit te kunnen gaan.
  Ga niet te overhaast aan het werk, dat kan ervoor zorgen dat je niet de juiste vragen stelt. Snelle beslissingen zijn niet altijd de beste. Is er een probleem, vraag je af wat de oorzaak is.

 “Be Quick, But not in a Hurry.”-John Wooden

 1. Alternatieven inzichten helpen je. 
  Focus op leiderschap dat openstaat voor alternatieve oplossingen. Ontwikkel een cultuur die meerdere perspectieven waardeert. Ego’s dienen geparkeerd te worden en afwijkende meningen zijn geen persoonlijke aanvallen.
 2. Luister.
  De beste manier om dit te doen is om verhelderde vragen te stellen. Zo laat je blijken dat je geluisterd hebt, en help je iemand om tot betere beslissingen te komen.
 3. Zoek de juiste informatie, niet méér informatie.
  De beste oplossingen komen door meer tijd te spenderen aan het definiëren van het probleem. Verduidelijken van het probleem, het doel of de zoekinformatie.
 4. Maak beslissingen die goed genoeg zijn.
  We maken zelden een beslissing die 100 procent correct is. Soms is een goede beslissing NU beter DAN een perfecte beslissing LATER. Dit is essentieel om te onthouden in de snelle wereld van vandaag.

 

Dit artikel is gebaseerd op een artikel van Ukleja M. op success.com.